понеділок, 17 квітня 2023 р.


 

Дорогі освітяни!

Ділимося з вами новиною — національна премія Global Teacher Prize Ukraine, яка з 2017 року відзначає вчителів-змінотворців, презентує збірку про неймовірних і незламних українських освітян, які проживають різні досвіди війни та чинять спротив російським окупантам. 

«Жити, щоб навчати» — це 80 вчительських історій про війну, що стали символічним підсумком року незламності та змін. У збірці закарбовані щоденні подвиги освітян з усієї країни: Харківщини та Київщини, Львівщини та Херсонщини, Чернігівщини, Донеччини та інших регіонів.

Організатор премії, громадська спілка «Освіторія», збирала ці історії протягом року з початку повномасштабного вторгнення, щоб задокументувати освітні втрати та зафіксувати важливі кроки, зроблені вчителями задля збереження освіти.

Герої збірки — це українські освітяни, які продовжували та продовжують викладати в екстремальних умовах, часто ризикуючи найдорожчим, що у них є — своїм життям. Завдяки цим людям освітній процес в Україні продовжується, попри всі виклики війни.  

Завантажити збірку

Збірку створено в межах проєкту «Global Teacher Prize Ukraine» ГС «Освіторія» та за підтримки проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст збірки є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Віримо у перемогу! Працюємо для освіти! 

Ваша Освіторія

Немає коментарів:

Дописати коментар